Smör Café de Paris

Smör Café de Paris

Detta är mitt eget utprovade recept på det berömda smöret. Ingen annan maträtt som jag lagar har lika många ingredienser.

1 msk tomatpuré

1 msk Dijonsenap

1 msk hackad charlottenlök

1 klyfta vitlök

1 tsk Worcestersås

2 msk hackad persilja

2 msk hackad gräslök

1 tsk paprikapulver

1 tsk svartpeppar

1/2 tsk salt

1 tsk pepparrot

1 tsk Madeira

1 1/2 krm curry

1 krm av vardera: salvia, timjan, dragon, rosmarin och oregano

Blanda samman allt ovanstående och låt det stå och dra några timmar. Blanda sedan ner det i 250 g rumstempererat smör (det ger ett ganska smakstarkt smör som man inte behöver ta mycket av. Vill man kan man dubbla mängden smör). Smakerna ska tillsammans bilda en helt egen smak. Var försiktig med vitlök och curry som lätt dominerar. Rulla sedan smöret i ett smörpapper till en ”stång” och förvara i frysen.

3 thoughts on “Smör Café de Paris

    1. Går till fisk o skaldjur också, men då skulle jag nog dubbla smörmängden, annars kan det ta död på smaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *