Notiser 14/9

Notiser 14/9

Två lyckliga vinnare av AMAN-priset
Det Allra Mest Alternativa Nobelpriset, AMAN, tilldelas årligen personer eller organisationer i särskilt stort behov av ekonomiskt stöd i sin utveckling. I år har priset tillägnats:
1. Skattebetalarnas förening, grundat 1921 (för nittiosjätte gången) för sitt ständiga misslyckande med sitt uppdrag att hålla skatterna nere.
2. Och priset för sämsta yrkesgrupp gick till kostrådgivare, dietister, nutritionister och näringsfysiologer. Juryns motivering var att: genom dåliga och ofta motsägelsefulla råd gjort svenskarna, inte bara osäkra på vad som är nyttigt, utan också matintoleranta, överviktiga och feta.

 

Spar tid till och från jobbet
På Trafikverkets begäran har vår ingenjörsbyrå letat möjligheter att korta de dagliga transportsträckorna. Gruppen har tagit fram riktlinjer för två särskilt tidsbesparande och lagliga metoder.

1 med bil. Kör du bil i 100 km/h hela vägen från start till mål och kortar avståndet till framförvarande bil från 100 m (rekommenderat) till häften sparar du nästan 2 sekunder och halverar du avståndet en gång till, till 25 meter ytterligare 1 sekund. Hela vinsten uppenbarar sig oavsett resans längd. Ligger man ännu närmare framförvarande bil spar du ytterligare tid och dessutom drivmedel eftersom du då hamnar i vindskugga.

2 till fots. Om du i stället går med en hastighet av 6 km/h och vid varje gatukorsning med trafiksignal kliver ner på gatan och väntar, så nära gathörnet som möjligt, vinner du tre saker. Dels har du pool position och ingen kan hindra att du går över så snart chans gives, dels undviker du mötande som hindrar dig och dels har du ett försprång på, har du storlek 43, 28 cm. 28 cm ger dig en vinst på hela 1/6 sekund, har du många sådana korsningar på din väg blir det mycket sparad tid. Och som alla vet, tid är pengar.

 

En barnvagn i tiden
Svenskarna är världens mesta brukare, per capita, av barnvagnar. Vår ingenjörsbyrå har sett att dessa inte följer förändringarna i tiden utan känt sig manade att konstruerat en egen barnvagn som ska tillverkas i Småland. Den är försedd med ett flertal nyttiga funktioner som handsfree, USB-ingång, uttag för hörlurar och hållare för stor lattemugg (mugg medföljer). Du kan nu på promenaden, helt utan att bli störd av barnet, följa med vad som händer på Facebook och samtala med vänner och väninnor. För att ytterliga förbättra ditt privatliv kan barnkorgen vridas 180° så att barnet sitter vänt i färdriktningen och från dig.
Barnvagnen är försedd med en liten elmotor som enkelt laddas i ett vanligt uttag. Det hjälper att skjuta vagnen uppför backar och på gropiga vägar. Du vill väl inte komma svettig och trött till gymmet va? Går du inte på gym kan en generator kopplas in som skänker dig ett behagligt skjutmotstånd. Bra för axlar, armar, bröst, mage, rumpa och ben. Barnkorgen är försedd med ett låsbart lock så att du lugnt kan lämna lillen i vagnen på shoppingturen. Slutligen har dom, eftersom barnaföderskorna blir allt äldre, konstruerat den så klokt att den med en enkel knappryckning kan förvandlas till en rollator.
Arbetsnamnet är Elektriska Stolen och pirslappen kommer att hamna strax under sextiotusen kr ink moms.

4 thoughts on “Notiser 14/9

  1. Gabriel, du har räddat min dag – nu går jag omkring med ett leende och det bubblar av skratt i magen. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *